اخبار

مصاحبه دکتر غلام نژاد

  • با گذشت مدتی از آغاز واکسیناسون جمعی در کشور ، همچنان شاهد آن هستیم که برخی از هموطنان به دلیل شک و تردید در مورد تزریق واکسن کرونا اقدامی جهت تزریق نکرده اند و همچنان به یک سری اخبار منتشر شده گوش می دهند از قبیل اینکه که «تزریق واکسن عوارض مختلفی دارد که برخی بسیار خطرناک می باشند؛ تزریق واکسن ممکن است باعث فوت شخص شود»
    حتی در برخی صفحه های اجتماعی انتشار یافته است که برخی دانشمندان معروف مخالف تزریق واکسن می باشند که همه اینها مزید بر افزایش تردید و تعلل در تزریق واکسن شده است.
  • دکتر مهدیا غلام نژاد، فوق تخصص بیماری های ریه در ارومیه در گفت‌وگو با سرویس سلامت باریش نیوز، اظهار کرد: تقریبا همه مطالب حاوی اطلاعات اینچنین اساسا اشتباه و دروغ می باشد؛ توصیه اکید بر این است که کسانی که هنوز واکسن تزریق نکرده اند حتما مراجعه کنند و تزریق واکسن را انجام دهند.
  • وی اشاره کرد: در حال حاظر بیمارانی که در بخش های مختلف به خصوص بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان هایی که از بیماران کرونایی مراقبت می کنند بستری می باشند ، بیمارانی هستند که واکسن تزریق نکردند و یا در تزریق آن تاخیر داشته و هنوز یک دوز واکسن را تزریق کردند که همین موضوع باعث شده است آن محافظتی که باید واکسن برای بدن ایجاد کند ، صورت نگیرد.
  • در بین بیماران بستری شده در بخش های مراقبت های ویژه کرونا، تقریبا ما هیچ بیماری نداریم که دو دوز واکسن را تزریق کرده باشد و البته حداقل دو هفته از تزریق دوز دوم گذشته باشد، اینگونه افراد به ندرت به بیماری شدید مبتلا می شوند و خطر مرگ در این افراد بسیار پایین می باشد.
  • دکترغلام نژاد در پاسخ به سوال تزریق واکسن و عوارض بعد از آن ، از قبیل لختی خون و حال وخیم بعد از یکی دو هفته پاسخ داد:
    عوارض معمولی که واکسن کرونا نشان میدهد ، مانند بقیه واکسن های دیگر که برای بیماری های مختلف استفاده می شود می باشد ، ممکن است برای یکی دو روز یک سری علائم سیستمیک مثل تب و درد بدن داشته باشند که علائم خطرناکی نبوده و به مرور بهبود پیدا می کنند.
    در مورد تزریق واکسن آسترازنکا ، عوارضی که مشاهده می شود یک عارضه بسیار نادر لخته خون است ، ولی این عارضه به ندرت اتفاق می افتد که این اتفاق برای تزریق واکسن مانعی نخواهد بود.
  • دکتر غلام نژاد اظهار کرد : بنابراین اگر فردی قصد تزریق واکسن آسترازنکا دارد ، بلا مانع می باشد و مشکلی نخواهد داشت مگر شرایط خاصی داشته باشد ، مثل لخته خون در جایی از بدن و یا داروی خاصی استفاده کند ، می تواند با مشورت پزشک معالج از دیگر واکسن ها استفاده کند ، ولی در حالت کلی این عوارض نسبتا خطرناک تزریق واکسن ، بسیارنادر بوده و بایستی چندان به آن توجه نکرد و حتما واکسیناسیون انجام شود .وی افزود: هموطنان باید به این نکته توجه کنند که واکسیناسیون به تنهایی مانع پیشرفت بیماری و باعث جمع شدن کامل آن از جامعه نخواهد بود و حتما باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود ،البته نه به شدت روز های اول که شیوع بیماری خیلی زیاد بود ، ولی در کل همه باید رعایت بکنند.
  • نکات بهداشتی ساده مثل شستن مکرر دست ها با آب و صابون که همیشه گفته می شود و استفاده از ماسک در مکان های عمومی توصیه می شود حدالامکان از تجمعات پرهیز کنند تا شرایط بعد از واکسیناسیون آرام تر شود.
  • همچنین فوق تخصص ریه در ادامه گفت و گو افزود : نکته دیگر که در این روزها بسیار حائز اهمیت می باشد این است که احتمال شروع ویروس آنفولانزا در فصل سرد پیش رو وجود دارد و با توجه به اینکه شیوع کرونا یک مقدار کاهش پیدا کرده و واکسیناسیون در در صد بالایی از جمعیت انجام شده و احتمالا رعایت پروتکل های بهداشتی کمتر شده باشد ، پیش بینی می شود که امسال ما شیوع بیماری انفولانزا را مثل دو سال قبل داشته باشیم.
  • ما سال قبل با آنفولانزا چندان مشکلی نداشتیم و تقریبا موارد درگیر آنفولانزا بسیارکم بوده، ولی امسال پیش بینی می شود که آنفولانزا بار دیگر مشکل ساز شود و به همین خاطر توصیه می شود که افرادی که در اولویت تزریق واکسن آنفولانزا هستند ، واکسن را تزریق بکنند . هر چند یک مقداری از زمان طلایی تزریق واکسن گذشته ولی باز توصیه می شود که افرادی که در اولویت تزریق واکسن هستند ، از جمله خانم های باردار ، کودکان زیر شش سال ، افراد مسن و افرادی که بیماری زمینه ای قلبی، ریوی و کلیوی دارند و بیماران دیابتیک حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *